Over mij

Geboren: Amerongen 8 juli 1947

1966 diploma gymnasium B

1966 -1968 Nederlandse Taal en Letterkunde, Universiteit van Utrecht, tot het me, twee deelcertificaten voor het candidaats, duidelijk werd dat ik dit toch echt niet wilde en in plaats daarvan mijn bijbaantje in de journalistiek wilde uitbouwen tot een echte baan.

1966-1970 opleiding journalistiek bij Utrechts Nieuwsblad/Nieuw Utrechts Dagblad (Parool)/De Stem Breda.

Sindsdien eigen tekstbureau.

1973-1978 bijdragen aan kranten (De Stem, Limburgs Dagblad) en vakbladen als  Luchtvracht (destijds een vakblad voor ondernemers in aircargo), Baksteen (destijds een vakblad voor bouwers in baksteen), diverse FNV-jongerenbladen en uitgaven van het Vormingswerk voor Jong Volwassenen (VJV) en Jeugdwerk Nu (destijds toonaangevend blad voor jeugd- en jongerenwerk.)  Daarnaast aan publieksbladen als zoals Kinderen (bestaat nog, blad voor oudersen WIJ, (een uitgave voor jonge ouders van Friesche Vlag, bestaat niet meer) Opzij (toen nog heel jong), Woongaard, (op de markt gezet door makelaars, bestaat niet meer) en Onkruid (een blad dat past bij een alternatieve leefstijl), Elixer (gezondheidsblad, bestaat niet meer) Libelle Medisch (bestaat niet meer).

1978-heden tijdschriftjournalistiek en boekredactie.

1980-1995 auteur van een aantal informatieve boeken over o.a. gezondheid, voeding en psychologie. Zie BOEKEN

1990 – heden auteur van cursussen voor SORAG (Stichting Onderwijs Risicoarme Geneeswijzen) o.a. Basiscursus Voeding en Gezondheid. 

1978- heden invallend tekst- en (technisch) eindredacteur bij o.a. Kinderen, Story, 101 Woonideeën, Eigen Huis, Mijn Tuin, Break Out!, Viva, Showtime (nu Beaumonde), AutoWeek, ComputerIdee, Yes, Mijn Geheim. 

Opdrachtgevers:

VNU/Sanoma sinds 1978

Audax Publishing sinds 1986.

Diverse boekuitgeverijen waaronder Elmar, Het Spectrum, Luitingh en Lecturama voor het bewerken en/of vertalen van boeken en manuscripten.

1986/87 gewoond in Tanger (Marokko) en van daaruit gewerkt voor Lekturama en Audax.

1993/94 gewoond en gewerkt in New York (daklozenproject), van daaruit reportages gemaakt voor het vrouwenblad Mijn Geheim.

Privé: moeder van 4 kinderen, oma van 11 kleinkinderen. Vandaar veel affiniteit met human- interest, levensloop, egodocumenten.